Cele mai frecvente întrebări în alegerea unui software de întocmire programelor de lucru şi de pontaj

klientski-vaprosi-570x350

Cele mai frecvente întrebări în alegerea unui software de întocmire programelor de lucru şi de pontaj

Category : Ştiri

Clienţii companiei Geocon Software GmbH fac parte din industrii şi sectoare variate, cu diverse domenii de activitate:
Infrastructură, Medicină, Securitate, Centre de apel (Call centre), Industrie, Industrie alimentară, Comerţ cu amănuntul (Retaileri) şi etc. Fiecare dintre ei are propriile sale întrebări pentru a alege un software specializat în crearea programelor de lucru şi întocmirea pontajului.
În articolul de astăzi vă vom prezenta cerinţele de bază ale clienţilor, sub formă de întrebări, cărora software-ul specializat răspunde în aşa fel, încât să se optimizeze şi să se automatizeze procesul de întocmire a programelor de lucru şi a pontajelor pentru angajaţii din diferite companii.
Înainte de a trece la întrebările şi răspunsurile este necesar să se clarifice cele două condiţii pe care dacă eventual clienţii le îndeplineasc, software-ul va servi în mod eficient:

  • Prima condiţie – în compania/unitatea (client) respectivă să existe muncă în schimburi, repartizare inegală a timpului de muncă sau programe individualizate de muncă (mod de organizare flexibil a timpului de muncă;
  • A doua condiţie – să fie stabilită o perioadă de referinţă pentru calcul mediu al timpului de muncă.

Cele mai frecvente întrebări în alegerea unui software de întocmire programelor de lucru şi de pontaj:

1. Câţi utilizatori pot lucra cu software-ul de întocmire programelor de lucru şi de pontaj?
Software-ul permite funcţionarea simultană a mai multor utilizatori. Fiecare dintre ei are propriul său nume de utilizator şi parola, precum şi un anumit nivel de acces, predefinit şi stabilit în funcţie de dorinţele clientului.
2. Pot fi setate diferite perioade de referinţă pentru calcul mediu al timpului de muncă?
Da.

3. Pot fi create programe de lucru pentru o perioada mai lungă de timp?
Poate fi creat grafic/program de lucru cu un an înainte, pentru fiecare lună. Toate programele care se creează în software-ul respectiv se salvează şi pot fi utilizate ca materiale de referinţă, dacă este necesar.

4. Putem administra absenţele în software?
Da, putem, după cerinţele clientului se pot crea diferite tipuri de absenţe specifice care se utilizează în cadrul unei organizaţii: concedii de odihnă, concedii medicale şi etc.

5. Poate software-ul în mod automat să calculeze norma şi orele lucrate de către angajaţi?
Da, cu ajutorul acestui software se pot calcula şi evidenţia în mod automat norma şi timpul lucrat pe tipuri de ore (ore suplimentare, ore de noapte, ore de recuperare, ore în timp de sărbătoare legală şi etc.)

6. Se poate crea în mod automat un program/grafic de lucru în sistemul respectiv?
Da, dar cel mai bine este să se folosească un mod de lucru combinat – manual şi automat.

7. Există posibilitatea ca fiecare angajat să introducă modificări în graficul/programul de lucru său propriu? De exemplu: Se poate cu ajutorul sistemului , angajaţii să depună cereri de concediu?
Software-ul are un modul suplimentar, numit – self-services şi prin el angajaţii au posibilitatea să depună singuri cereri de concedii, dorinţe pentru un anumit schimb de lucru într-o anumită zi, precum şi să marcheze începutul sau sfârşitul timpului de muncă (în cazurile în care au rămas după program, au venit mai devreme sau au plecat mai devreme).

8. Se poate urmări dacă datele au fost modificate în programul/graficul real? (Potrivit faptul că în sistemul există două nivele ale pontajului/graficului – Iniţial şi Real)
Da, există posibilitatea pentru realizarea unor modificări în graficul/pontajul Real şi ele pot fi urmărite în vizualizări speciale ale graficului/pontajului.

9. Este posibil ca un angajat să aibă grafic în două departamente diferite şi se poate urmări în software-ul când şi în care departament este planificat să lucreze?
În sistemul există o funcţionalitate prin care un anumit angajat va apărea în programele/pontajele celor două departamente în care este planificat să lucreze.

10. Poate software-ul să genereze automat Foaie colectivă de prezenţă?
Da, precum şi alte tipuri de documente.

11. Sistemul poate fi integrat cu un software de Salarizare?
În software-ul de întocmire programelor de lucru şi de pontaj, prin export se pot transfera programe/grafice de lucru sau sporuri. Ca rezultat al integrării sistemului cu software-ul de Salarizare se automatizează trimiterea informaţiilor cu privire la programul/graficul de lucru al angajaţilor.

12. Software-ul de creare programelor de lucru poate fi integrat cu un Sistem de control acces?
Da, evenimentele din Sistemul de control acces se pot introduce în mod automat în software-ul Geocon.

13. Poate semnaliza software-ul pentru încălcări legislative¬?
În software-ul sunt introduse anumite prevederi din Codul muncii cu privire la timpul de muncă şi timpul de odihnă sau reguli de validare predefinite specifice din Regulamentul intern sau proprii. Acest lucru permite utilizatorului să urmărească dacă programul/graficul de lucru şi pontajul sunt întocmite conform legislaţiei muncii, iar software-ul va semnaliza dacă există vreo încălcare.

Utilizarea unui software de întocmire programelor de lucru şi de pontaj în cadrul unei organizaţii este o soluţie eficientă pentru administrarea corectă a datelor angajaţilor, planificarea corectă a timpului de muncă şi gestionarea Resurselor umane.